Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 3 placki
Składniki
1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym (60g)
1/2 mniejszej cukinii (ok. 80g)
1/3 czerwonej cebuli
1 ząbek czosnku
1 jajko
20g mąki gryczanej
pieprz i sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Ścieramy cukinię na grubych oczkach i odciskamy z niej wodę.
3. Łączymy ją łyżką z odsączonym tuńczykiem, pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem oraz resztą składników.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placka. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy placki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Jak na pewno wiecie, tuńczyk to świetne źródło białka, a cukinia nada smaku każdej potrawie
nie niosąc za sobą zbędnych kalorii. Nic dziwnego, że placki z tuńczyka i cukinii tak bardzo mi się spodobały.
Są mega pożywne, a do tego naprawdę smaczne.
Czas przygotowania też nie jest bez znaczenia - usmażycie je raz dwa!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro