Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 3 placki

 

 

Składniki

 

1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym (60g)

1/2 mniejszej cukinii (ok. 80g)

1/3 czerwonej cebuli

1 ząbek czosnku

1 jajko

20g mąki gryczanej

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Ścieramy cukinię na grubych oczkach i odciskamy z niej wodę.

3. Łączymy ją łyżką z odsączonym tuńczykiem, pokrojoną w kostkę cebulą i czosnkiem oraz resztą składników.

4. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placka. Zmniejszamy ogień.

5. Smażymy placki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

Jak na pewno wiecie, tuńczyk to świetne źródło białka, a cukinia nada smaku każdej potrawie
nie niosąc za sobą zbędnych kalorii. Nic dziwnego, że
placki z tuńczyka i cukinii tak bardzo mi się spodobały.
Są mega pożywne, a do tego naprawdę smaczne.
Czas przygotowania też nie jest bez znaczenia - usmażycie je raz dwa!

11/05/2020

Placki z tuńczyka i cukinii

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro