Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 3 duże placki
Składniki
20g mąki gryczanej
50g półtłustego sera Favita
80g cukinii
1 jajko
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy ser i cukinię w kostkę. Łączymy łyżką z jajkiem i mąką.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżce na 1 placka.
4. Smażymy placki na średnim ogniu - po 5 min. na każdej ze stron.
Jako fanka słodkich placuszków, nie próbuję zbyt często ich wytrawnej wersji.
Dla placków z serkiem i cukinią zrobiłam wyjątek. I wcale nie żałuję!
Placki są bardzo pożywne, a do tego smaczne, bo ser i cukinia to bardzo dobre połączenie.
Nie mogłam sobie wymarzyć lepszego drugiego śniadania!
Jako fanka słodkich placuszków, nie próbuję zbyt często ich wytrawnej wersji.
Dla placków z serkiem i cukinią zrobiłam wyjątek. I wcale nie żałuję!
Placki są bardzo pożywne, a do tego smaczne, bo ser i cukinia to bardzo dobre połączenie.
Nie mogłam sobie wymarzyć lepszego drugiego śniadania!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro