Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 3 placki

 

 

Składniki

 

20g mąki gryczanej

1 jajko

1 duża marchewka (ok. 100g)

1/4 czerwonej cebuli

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Ścieramy marchewkę na tarce, cebulę drobno szatkujemy i mieszamy je łyżką z pozostałymi składnikami. Doprawiamy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 kopiaste łyżki na 1 placka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

5. Podajemy placki z jogurtem/skyrem.

Jak już pewnie wiecie, nie przepadam za wytrawnymi plackami.
Od czasu do czasu staram się jednak wyszukiwać ciekawe przepisy, które mi zasmakują.
Tak właśnie odkryłam, że
placki marchewkowe w wersji wytrawnej są naprawdę smaczne,
a marchewka może być dobra nie tylko na słodko.

21/04/2020

Placki marchewkowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro