Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 2 porcje x 4 placki
Składniki
80g mąki gryczanej
1 jajko
125 ml wody
100g pieczarek
1 mała puszka groszku (130g)
1/2 cebuli
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Miksujemy makę z jajkiem i wodą.
3. Wykładamy masę na patelnię (wyjdzie nam 8 dużych placków). Smażymy je na małym ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
4. W międzyczasie, kroimy pieczarki i cebulę w kostkę. Podsmażamy je, dolewamy trochę wody, wrzucamy groszek i dusimy do odparowania wody (ok. 10 min.).
5. Podejmy placki z ciepłym farszem.
Nigdy nie przepadałam za produktami gryczanymi, ale całkiem niedawno odkryłam,
że z odpowiednimi dodatkami potrafią być naprawdę smaczne.
Tak właśnie jest w przypadku placków gryczanych z groszkiem i pieczarkami,
które są lekkie, pachnące i po prostu smaczne!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro