Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 placki

 

 

Składniki

 

1 ugotowany batat (ok. 100)

100g serka sałatkowego typu feta

1/2 łyżeczki przyprawy z chili

100g skyru

100g wędzonego łososia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Blendujemy batata z fetą i przyprawami.

3. Formujemy na patelni 2 placki i zmniejszamy ogień.

4. Smażymy je na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron*.

5. Podajemy placki ze skyrem i łososiem.

 

*Uważajcie przy obracaniu, bo mogą się delikatnie rozpadać.

Pomysł na placka z batatów i fety powstał zupełnie przypadkiem - ale jak zwykle w takich sytuacjach,
efekt jest zaskakująco pyszny
! Połączenie słodkich batatów ze słoną fetą brzmi oryginalnie, ale zapewniam Was,

że jest to bardzo dobrany duet! Całość podana ze skyrem i wędzonym łososiem smakuje rewelacyjnie
i świetnie sprawdzi się w walce z małym głodem :P

28/07/2021

Placek z batataów i fety

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro