Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 placki
Składniki
1 ugotowany batat (ok. 100)
100g serka sałatkowego typu feta
1/2 łyżeczki przyprawy z chili
100g skyru
100g wędzonego łososia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy batata z fetą i przyprawami.
3. Formujemy na patelni 2 placki i zmniejszamy ogień.
4. Smażymy je na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron*.
5. Podajemy placki ze skyrem i łososiem.
*Uważajcie przy obracaniu, bo mogą się delikatnie rozpadać.
Pomysł na placka z batatów i fety powstał zupełnie przypadkiem - ale jak zwykle w takich sytuacjach,
efekt jest zaskakująco pyszny! Połączenie słodkich batatów ze słoną fetą brzmi oryginalnie, ale zapewniam Was,
że jest to bardzo dobrany duet! Całość podana ze skyrem i wędzonym łososiem smakuje rewelacyjnie
i świetnie sprawdzi się w walce z małym głodem :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro