Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
40g makaronu ryżowego
250ml wody
1 op. naturalnego tofu (180g)
1 łyżeczka płatków chili
szczypta pieprzu cayenne
kilka pasków czerwonej papryki (ok. 30g)
20g słodkiego sosu chili
Wykonanie
1. Zalewamy makaron wrzątkiem, przykrywamy go pokrywką na ok. 5 min. i odcedzamy.
2. Kroimy tofu w kostkę i łączymy je z sosem chili oraz przyprawami.
3. Podsmażamy tofu na suchej teflonowej patelni przez ok. 5 min.
4. Dodajemy do niego pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy przez kolejne 5 min.
5. Podajemy makaron z tofu i papryką.
Lubię tofu, ale dobrze wiem, że niektórym wydaje się ono nijakie i bez smaku.
W takim przypadku, dobrym pomysłem jest spróbowanie pikantnego paprykowego tofu,
któremu wyrazistości ewidentnie nie da się odmówić :P
To ciekawa alternatywa dla mięsnego obiadu, która jest naprawdę pożywna i smaczna :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro