Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

40g makaronu ryżowego

250ml wody

1 op. naturalnego tofu (180g)

1 łyżeczka płatków chili

szczypta pieprzu cayenne

kilka pasków czerwonej papryki (ok. 30g)

20g słodkiego sosu chili

 

 

Wykonanie

 

1. Zalewamy makaron wrzątkiem, przykrywamy go pokrywką na ok. 5 min. i odcedzamy.

2. Kroimy tofu w kostkę i łączymy je z sosem chili oraz przyprawami.

3. Podsmażamy tofu na suchej teflonowej patelni przez ok. 5 min.

4. Dodajemy do niego pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy przez kolejne 5 min.

5. Podajemy makaron z tofu i papryką.

Lubię tofu, ale dobrze wiem, że niektórym wydaje się ono nijakie i bez smaku.

W takim przypadku, dobrym pomysłem jest spróbowanie pikantnego paprykowego tofu,
któremu wyrazistości ewidentnie nie da się odmówić :P

To ciekawa alternatywa dla mięsnego obiadu, która jest naprawdę pożywna i smaczna :)

14/04/2021

Pikantne paprykowe tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro