Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 15 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g piersi z kurczaka
150g bobu
30g parmezanu
50s jogurtu wysokobiałkowego
1 łyżeczka soli morskiej
80g kaszy bulgur
Wykonanie
1. Gotujemy kaszę na sypko i odstawiamy ją na bok.
2. Gotujemy bób na parze przez ok. 15 min.,obieramy go z łupin i blendujemy z jogurtem.
3. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Kroimy piersi w plastry, a następnie doprawiamy je solą.
4. Smażymy mięso przez 7 min., po czym obracamy je, pokrywamy pastą z bobu, posypujemy parmezanem i dusimy na małym ogniu przez kolejne 8 min.
5. Podajemy mięso z bulgurem.
Ostatnio widziałam gdzieś przepis na mięso pokryte brokułową pierzynką.
Wyglądało to bardzo smacznie, ale od razu wpadłam na pomysł, który wydał mi się jeszcze ciekawszy. Przygotowałam piersi pod pierzynką z bobu i był to strzał w 10!
Taki obiad nie dość, że wyglądał cudnie, to smakował bajecznie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro