Czas przygotowania: 15 minut

Czas gotowania: 15 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g piersi z kurczaka

150g bobu

30g parmezanu

50s jogurtu wysokobiałkowego

1 łyżeczka soli morskiej

80g kaszy bulgur

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy kaszę na sypko i odstawiamy ją na bok.

2. Gotujemy bób na parze przez ok. 15 min.,obieramy go z łupin i blendujemy z jogurtem.

3. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Kroimy piersi w plastry, a następnie doprawiamy je solą.

4. Smażymy mięso przez 7 min., po czym obracamy je, pokrywamy pastą z bobu, posypujemy parmezanem i dusimy na małym ogniu przez kolejne 8 min.

5. Podajemy mięso z bulgurem.

Ostatnio widziałam gdzieś przepis na mięso pokryte brokułową pierzynką.
Wyglądało to bardzo smacznie, ale od razu wpadłam na pomysł, który wydał mi się jeszcze ciekawszy. Przygotowałam
piersi pod pierzynką z bobu i był to strzał w 10!

Taki obiad nie dość, że wyglądał cudnie, to smakował bajecznie :)

03/10/2021

Piersi pod pierzynką z bobu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro