Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

120g pora

1 cebula (ok. 45g)

2 łyżeczki ziół kaukaskich

150g czarnego ryżu

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy ryż do miękkości i odstawiamy go na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Oczyszczone z błonek piersi kroimy w dość dużą kostkę i doprawiamy ziołami.

4. Kroimy cebulę w kostkę, a pora w krążki i i podsmażamy je przez 2 min..

5. Do warzyw wrzucamy piersi  i obsmażamy je przez 5 min. na dużym ogniu.

6. Zmieniejszamy ogień i kładziemy pokrywkę. Dusimy całość jeszcze przez 8 min. 

7. Wykładamy mięso na ryż

 

* Można też wsypać ryż do mięsa i przez chwilę razem dusić całe danie.

Nie wiecie, w jaki sposób wzbogacić smak kurczaka?
Znam jeden prosty patent - przygotujcie
pierś z kurczaka z porem i cebulą.
Przepis jest szybki i prosty, a do tego smaczny.
Czego chcieć więcej? :)

26/01/2020

Pierś z kurczaka z porem i cebulą

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro