Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
120g pora
1 cebula (ok. 45g)
2 łyżeczki ziół kaukaskich
150g czarnego ryżu
Wykonanie
1. Gotujemy ryż do miękkości i odstawiamy go na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Oczyszczone z błonek piersi kroimy w dość dużą kostkę i doprawiamy ziołami.
4. Kroimy cebulę w kostkę, a pora w krążki i i podsmażamy je przez 2 min..
5. Do warzyw wrzucamy piersi i obsmażamy je przez 5 min. na dużym ogniu.
6. Zmieniejszamy ogień i kładziemy pokrywkę. Dusimy całość jeszcze przez 8 min.
7. Wykładamy mięso na ryż
* Można też wsypać ryż do mięsa i przez chwilę razem dusić całe danie.
Nie wiecie, w jaki sposób wzbogacić smak kurczaka?
Znam jeden prosty patent - przygotujcie pierś z kurczaka z porem i cebulą.
Przepis jest szybki i prosty, a do tego smaczny.
Czego chcieć więcej? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro