Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
1 mała puszka groszku (130g po odsączeniu)
60g lekkiego serka Bieluch
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka mieszanki ziół (bazylia, oregano, tymianek)
150g makaronu pełnoziarnistego
Wykonanie
1. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Kroimy piersi w kostkę. Doprawiamy ziołami i podsmażamy na dużym ogniu przez ok. 10 min.
4. W międzyczasie, kroimy cebulę i czosnek w drobną kostkę. Blendujemy je na gładką masę z serkiem i groszkiem.
5. Dodajemy sos do mięsa i dusimy na małym ogniu przez 5 min.
6. Wykładamy mięso na porcje makaronu.
Uważam, że każde danie powinno nie tylko smakować, ale też zachęcająco wyglądać.
Ja jem oczami i to właśnie ciekawy wygląd potrawy często zachęca mnie do jej spróbowania.
Gotując staram się więc, żeby było kolorowo i apetycznie. Te zasady zastosowałam przygotowując
pierś z kurczaka w sosie groszkowym, która - jak dla mnie - wygląda mega smakowicie!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro