Czas przygotowania: 15 minut

Czas duszenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

30g chrzanu ze słoiczka

0,5l wody

1 łyżeczka majeranku

1 łyżeczka czosnku w proszku

sól i pieprz

150g makaronu pełnoziarnistego

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Wrzucamy na nią pokrojone w kostkę mięso oraz chrzan połączony z przyprawami i wodą.

4. Dusimy całość na średnim ogniu przez 15 min., co jakiś czas mieszając.

5. Pod koniec gotowania mieszamy jogurt z 5 łyżkami gorącego wywaru i dodajemy go do mięsa tworząc sos.

6. Podajemy mięso z makaronem.

Rzadko jadam chrzan, ale lubię go jako dodatek np. do kanapek, bo nadaje im charakterystycznego smaku. Postanowiłam więc sprawdzić, czy równie dobrze będzie smakował w wydaniu obiadowym.
Okazało się, że jest to świetny pomysł, bo
pierś z kurczaka w sosie chrzanowym
wyszła mięciutka i smaczna, a do tego była jak znalazł na szybki, ale ciekawy obiad :)

29/06/2020

Pierś z kurczaka w sosie chrzanowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro