Czas przygotowania: 15 minut
Czas duszenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
30g chrzanu ze słoiczka
0,5l wody
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka czosnku w proszku
sól i pieprz
150g makaronu pełnoziarnistego
Wykonanie
1. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Wrzucamy na nią pokrojone w kostkę mięso oraz chrzan połączony z przyprawami i wodą.
4. Dusimy całość na średnim ogniu przez 15 min., co jakiś czas mieszając.
5. Pod koniec gotowania mieszamy jogurt z 5 łyżkami gorącego wywaru i dodajemy go do mięsa tworząc sos.
6. Podajemy mięso z makaronem.
Rzadko jadam chrzan, ale lubię go jako dodatek np. do kanapek, bo nadaje im charakterystycznego smaku. Postanowiłam więc sprawdzić, czy równie dobrze będzie smakował w wydaniu obiadowym.
Okazało się, że jest to świetny pomysł, bo pierś z kurczaka w sosie chrzanowym
wyszła mięciutka i smaczna, a do tego była jak znalazł na szybki, ale ciekawy obiad :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro