Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
2 jajka
15g mleka
15g mąki kukurydzianej
2 łyżki ulubionych przypraw
150g kaszy bulgur
Wykonanie
1. Gotujemy kaszę na sypko i odstawiamy ją bok.
2. Kroimy piersi w większe kawałki i obtaczamy w przyprawach.
3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
4. W głębokim talerzu roztrzepujemy żółtka z mąką i mlekiem. Pianę ubijamy na sztywno w osobnym naczyniu.
5. Obtaczamy kawałki mięsa najpierw w żółtku, a następnie w pianie z białek i układamy na patelni. Zmniejszamy ogień.
6. Obsmażamy mięso po 8 minut z każdej strony i podajemy z bulgurem.
Czy częste jedzenie mięsa z kurczaka musi być nudne? Niekoniecznie!
Czasem wystarczy tylko jakiś dodatkowy - nawet pozornie zwyczajny - składnik,
który sprawi, że wyjdzie nam coś całkiem nowego, a zarazem dobrego.
Tak właśnie jest w przypadku piersi z kurczaka w jajku. Pomysł banalnie prosty, a efekt naprawdę ciekawy :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro