Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

2 jajka

15g mleka

15g mąki kukurydzianej

2 łyżki ulubionych przypraw

150g kaszy bulgur

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy kaszę na sypko i odstawiamy ją bok.

2. Kroimy piersi w większe kawałki i obtaczamy w przyprawach.

3. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

4. W głębokim talerzu roztrzepujemy żółtka z mąką i mlekiem. Pianę ubijamy na sztywno w osobnym naczyniu.

5. Obtaczamy kawałki mięsa najpierw w żółtku, a następnie w pianie z białek i układamy na patelni. Zmniejszamy ogień.

6. Obsmażamy mięso po 8 minut z każdej strony i podajemy z bulgurem.

Czy częste jedzenie mięsa z kurczaka musi być nudne? Niekoniecznie!

Czasem wystarczy tylko jakiś dodatkowy - nawet pozornie zwyczajny - składnik,
który sprawi, że wyjdzie nam coś całkiem nowego, a zarazem dobrego.
Tak właśnie jest w przypadku
piersi z kurczaka w jajku. Pomysł banalnie prosty, a efekt naprawdę ciekawy :)

19/06/2020

Pierś z kurczaka w jajku

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro