Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g piersi z kurczaka

3 plastry ananasa z puszki (ok. 10g)

40g kukurydzy z puszki

40g mozzarelli

sól himalajska

80g kaszy bulgur

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy kaszę na sypko i odstawiamy ją na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Kroimy piersi w cienkie plastry i doprawiamy je solą, po czym podsmażamy z obu stron przez ok. 8 minut.

4. Następnie, układamy na każdym kawałku mięsa pokrojonego w kostkę ananasa i kukurydzę.

5. Posypujemy całość startym na tarce serem i zpodgrzewamy pod przykryciem przez ok. 7 min. na małym ogniu.

6. Podajemy mięso z bulgurem.

Jeśli chodzi o drób, to wydawało mi się, że przerobiłam go już na milion sposobów. Raz na jakiś okazuje się jednak, że jest jeszcze jakaś drobiowa kombinacja smaków, której nie próbowałam. Ostatnio wpadłam na pomysł przygotowania piersi z kurczaka po hawajsku. Jej przygotowanie zabrało mi kilkanaście minut, a efekt był bardzo smaczny i oryginalny, więc na pewno wrócę do tego przepisu jeszcze nie raz :)

22/04/2021

Pierś z kurczaka po hawajsku

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro