Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

1 słoik papryki konserwowej (ok. 300g)

1/2 czerwonej cebuli

1 ząbek czosnku

150g makaronu z pszenicy durum

pieprz i sól

1 łyżeczka oregano

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Kroimy mięso w kostkę, doprawiamy je i łączymy z poszatkowaną cebulą i czosnkiem. Obsmażamy przez 5 min.

3. Gotujemy makaron al dente i odstawiamy go na bok.

4. Blendujemy paprykę na gładką masę i dodajemy do mięsa. Dusimy całość przez 15 min.

5. Podajemy mięso z makaronem.

25/03/2020

Pierś w sosie z papryki konserwowej

Jesli nie lubicie suchego mięsa, a nie macie nic przeciwko kulinarnym eksperymentom,
to
pierś w sosie z papryki konserwowej na pewno przypadnie Wam do gustu.
Pomysł jest bardzo prosty, ale jednocześnie smaczny.

Ten przepis na pewno przyda się Wam w bardziej zabiegane dni, bo jego przygotowanie trwa zaledwie 15 minut!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro