Czas przygotowania: 10 minut

Czas duszenia: 20 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

60g ziołowego serka Philadelphia

3 małe pieczarki (ok. 120g)

1 ząbek czosnku

1 łyżka suszonych pomidorów w proszku

pieprz i sól

150g brązowego ryżu

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Kroimy piersi na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawami i obsmażamy przez 10 min. Przekładamy do miski.

4. Na tej samej patelni obsmażamy pieczarki z czosnkiem. Dodajemy 100g wody i dusimy przez 10 min.

5. Zdejmujemy patelnię z ognia i łączymy sos z serkiem.

6. Podajemy mięso z sosem i ryżem.

23/05/2020

Pierś w sosie śmietankowo-pieczarkowym

Ostatnio w moim domu króluje serek kanapkowy. Same kanapki, to jednak za mało,
więc dzisiaj na obiedzie gościliśmy
pierś w sosie śmietankowo-pieczarkowym.
Przepis jest prosty, ale efekt naprawdę ciekawy.
W końcu kto z nas nie lubi mięsa w sosie? :)

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro