Czas przygotowania: 10 minut
Czas duszenia: 20 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
60g ziołowego serka Philadelphia
3 małe pieczarki (ok. 120g)
1 ząbek czosnku
1 łyżka suszonych pomidorów w proszku
pieprz i sól
150g brązowego ryżu
Wykonanie
1. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Kroimy piersi na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawami i obsmażamy przez 10 min. Przekładamy do miski.
4. Na tej samej patelni obsmażamy pieczarki z czosnkiem. Dodajemy 100g wody i dusimy przez 10 min.
5. Zdejmujemy patelnię z ognia i łączymy sos z serkiem.
6. Podajemy mięso z sosem i ryżem.
Ostatnio w moim domu króluje serek kanapkowy. Same kanapki, to jednak za mało,
więc dzisiaj na obiedzie gościliśmy pierś w sosie śmietankowo-pieczarkowym.
Przepis jest prosty, ale efekt naprawdę ciekawy.
W końcu kto z nas nie lubi mięsa w sosie? :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro