Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g fileta z łososia
120g musztardy sarepskiej
1/2 cebuli
450g ziemniaków
pieprz i sól
1 łyżeczka granulowanego czosnku
szczypta kardamonu
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 220°C (termoobieg).
2. Doprawiamy łososia solą, pieprzem i czosnkiem. Układamy go w naczyniu żaroodpornym i pokrywamy musztardą.
3. W międzyczasie, obieramy ziemniaki, kroimy je na ćwiartki i gotujemy na parze.
4. Na wierzchu układamy pokrojoną w cienkie plastry cebulę.
5. Pieczemy przez 15 min. i podajemy z ziemniakami.
Jak wiecie, łosoś ma w sobie sporo tłuszczu, dlatego nie lubię go smażyć,
bo to wiąże się z jeszcze większą ilością tłuszczu. Ostatnio więc często przygotowuję go w piekarniku.
Dzisiaj przyrządziłam pieczonego łososia w musztardzie.
Efekt jest bardzo smaczny, a przepis banalnie prosty, więc warto go przetestować :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro