Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g fileta z łososia

120g musztardy sarepskiej

1/2 cebuli

450g ziemniaków

pieprz i sól

1 łyżeczka granulowanego czosnku

szczypta kardamonu

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 220°C (termoobieg).

2. Doprawiamy łososia solą, pieprzem i czosnkiem. Układamy go w naczyniu żaroodpornym i pokrywamy musztardą.

3. W międzyczasie, obieramy ziemniaki, kroimy je na ćwiartki i gotujemy na parze.

4. Na wierzchu układamy pokrojoną w cienkie plastry cebulę.

5. Pieczemy przez 15 min. i podajemy z ziemniakami.

Jak wiecie, łosoś ma w sobie sporo tłuszczu, dlatego nie lubię go smażyć,
bo to wiąże się z jeszcze większą ilością tłuszczu. Ostatnio więc często przygotowuję go w piekarniku.
Dzisiaj przyrządziłam
pieczonego łososia w musztardzie.
Efekt jest bardzo smaczny, a przepis banalnie prosty, więc warto go przetestować :)

24/04/2020

Pieczony łosoś w musztardzie

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro