Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
50g płatków owsianych (u mnie górskie)
100g skyru
10g migdałów
1 jajko
10g erytrolu
1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru (20g)
1 większa śliwka
1/2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Kroimy śliwkę w plastry i układamy połowę na dnie naczynia żaroodpornego. Posypujemy ją cynamonem.
3. Łączymy płatki ze skyrem, erytrolem i proszkiem budyniowym. Wykładamy masę na śliwki.
4. Przykrywamy ją resztą śliwek i drobno posiekanymi migdałami.
5. Zapiekamy całość przez 25 min.
Pieczona owsianka ze śliwką brzmi baaardzo jesiennie, ale zupełnie mi to nie przeszkadza,
bo jesień w takiej smacznej odsłonie nawet mi się podoba :)
To pyszne połączenie owoców, cynamonu i czekolady świetnie sprawdzi się na śniadanie, ale też wartościowy deser, więc naprawdę warto je przetestować na własnej skórze!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro