Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
60g płatków owsianych (u mnie górskie)
80g mleka (u mnie 0,5%)
10g erytrolu
1 płaska łyżeczka kakao
150g twarogu sernikowego (u mnie President)
20g masła orzechowego (u mnie Go On)
10g orzechów ziemnych
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Łączymy płatki z mlekiem, kakao oraz 5g erytrolu i przekładamy je do naczynia żaroodpornego.
3. Miksujemy ser z resztą erytrolu i masłem orzechowym, po czym wykładamy na płatki.
4. Kruszmy orzechy tłuczkiem i posypujemy nimi masę serową, po czym zapiekamy całość przez 30 min.
Moim zdaniem, najlepsze śniadania są ciepłe i słodkie...
Takie kryteria spełnia moje najnowsze odkrycie - pieczona owsianka z serkiem orzechowym.
Można ją przygotować w kilka minut, a piekarnik zrobi resztę za nas :)
Po takim śniadaniu na pewno będziecie mieli dużo energii do działania!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro