Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

50g płatków owsianych (u mnie górskie)

1 duże jajko

200g karmelowego puddingu wysokobiałkowego (u mnie Ehrmann)

15g orzechów ziemnych

10g masła orzechowego

1 kostka gorzkiej czekolady bez cukru

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Łączymy płatki z jajkiem i puddingiem.

3. Przekładamy masę do naczynia żaroodpornego i  posypujemy ją orzechami.

4. Dekorujemy całość masłem orzechowym i startą na tarce czekoladą.

5. Zapiekamy owsiankę przez 30 min.

Latem piekarnika używam bardzo rzadko, ale dla pieczonej owsianki snickiersowej postanowiłam zrobić wyjątek. I zupełnie tego nie żałuję, bo jest idealna! Przygotowałam ją sobie na śniadanie, ale jest tak słodka
(i to bez grama cukru), że drugą porcję zjadłam na deser...
Połączenie karmelu, orzechów i czekolady do zestaw, którego reklamować nie trzeba, więc mogę Wam tylko gorąco polecić ten pyszny przepis :)

18/08/2021

Pieczona owsianka snickersowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro