Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
50g płatków owsianych (u mnie górskie)
1 duże jajko
200g karmelowego puddingu wysokobiałkowego (u mnie Ehrmann)
15g orzechów ziemnych
10g masła orzechowego
1 kostka gorzkiej czekolady bez cukru
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Łączymy płatki z jajkiem i puddingiem.
3. Przekładamy masę do naczynia żaroodpornego i posypujemy ją orzechami.
4. Dekorujemy całość masłem orzechowym i startą na tarce czekoladą.
5. Zapiekamy owsiankę przez 30 min.
Latem piekarnika używam bardzo rzadko, ale dla pieczonej owsianki snickiersowej postanowiłam zrobić wyjątek. I zupełnie tego nie żałuję, bo jest idealna! Przygotowałam ją sobie na śniadanie, ale jest tak słodka
(i to bez grama cukru), że drugą porcję zjadłam na deser... Połączenie karmelu, orzechów i czekolady do zestaw, którego reklamować nie trzeba, więc mogę Wam tylko gorąco polecić ten pyszny przepis :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro