Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 35 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

60g płatków owsianych (u mnie górskie)

180g mleka (u mnie 0,5%)

10g erytrolu

1/2 op. budyniu malinowego (20g)

kilka truskawek i borówek

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Zalewamy płatki 80g mleka i odstawiamy je do napęcznienia na ok. 5 min.

3. Łączymy resztę mleka z proszkiem budyniowym i erytrolem.

4. Przekładamy płatki do 2 naczynek i zalewamy je płynem budyniowym.

5. Dekorujemy całość owocami i zapiekamy przez 35 min.

Owsianka z piekarnika to, coś co bardzo lubię. Podobnie jest z budyniem... Postanowiłam więc połączyć
obie moje miłości w jednym przepisie i tak powstała
pieczona owsianka budyniowa.

Nie dość, że jej przygotowanie zajęło mi dosłownie chwilę, to smakowała tak dobrze, że od razu upiekłam
sobie drugą porcję :P Chyba nie ma lepszego przepisu na zdrowy i lekki deser, więc koniecznie go sobie zapiszcie! :)

02/05/2021

Pieczona owsianka budyniowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro