Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
60g płatków owsianych (u mnie górskie)
180g mleka (u mnie 0,5%)
10g erytrolu
1/2 op. budyniu malinowego (20g)
kilka truskawek i borówek
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Zalewamy płatki 80g mleka i odstawiamy je do napęcznienia na ok. 5 min.
3. Łączymy resztę mleka z proszkiem budyniowym i erytrolem.
4. Przekładamy płatki do 2 naczynek i zalewamy je płynem budyniowym.
5. Dekorujemy całość owocami i zapiekamy przez 35 min.
Owsianka z piekarnika to, coś co bardzo lubię. Podobnie jest z budyniem... Postanowiłam więc połączyć
obie moje miłości w jednym przepisie i tak powstała pieczona owsianka budyniowa.
Nie dość, że jej przygotowanie zajęło mi dosłownie chwilę, to smakowała tak dobrze, że od razu upiekłam
sobie drugą porcję :P Chyba nie ma lepszego przepisu na zdrowy i lekki deser, więc koniecznie go sobie zapiszcie! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro