Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
80g kaszy jaglanej
100g mleka (u mnie 0,5%)
100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
5g kakao
10g erytrolu
80g czereśni
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą.
2. Gotujemy ją na mleku do miękkości (ok. 15 min.) z dodatkiem erytrolu i kakao.
3. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
4. Łączymy kaszę z jogurtem, mieszamy z wydrylowanymi czereśniami i przekładamy do kokilek.
5. Zapiekamy przez 30 min.
Kiedy jestem zabiegana, a rano nie chce mi się wcześnie wstawać, lubię mieć przygotowane wcześniej śniadanie, które wystarczy mi też na drugi dzień. Z tą myślą powstała pieczona jaglanka z owocami.
Kasza jaglana nie tylko nasyci Was na długo, ale też dostarczy cennych składników mineralnych.
A w towarzystwie sezonowych owoców będzie po prostu pyszna :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro