Czas przygotowania: 3 minuty
Czas pieczenia: 45 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
2 puszki ciecierzycy (480g po odsączeniu)
2 łyżki ulubionych ziół (u mnie toskańskie)
10g oleju rzepakowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 190°C (grzanie góra-dół).
2. Odsączamy ciecierzycę z zalewy i płuczemy ją pod bierzącą wodą. Osuszamy papierowym ręcznikiem.
3. Wysypujemy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i mieszamy z przyprawami oraz olejem.
4. Wstawiamy ciecierzycę do piekarnika na 45 min. i obracamy ją 2 razy w trakcie pieczenia.
Macie ochotę przekąsić coś np. oglądając serial, ale nie chcecie, żeby była to paczka tłustych chipsów albo ciasteczka pełne pustych kalorii? Jeśli tak, to mam coś dla Was :)
Dzisiaj pokażę Wam przepis na pełnowartościową przekąskę - chrupiącą pieczoną ciecierzycę.
Wystarczy wymieszać ciecierzycę z puszki z ulubionymi ziołami, podprażyć w piekarniku i chrupać do woli!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro