Czas przygotowania: 3 minuty

Czas pieczenia: 45 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

2 puszki ciecierzycy (480g po odsączeniu)

2 łyżki ulubionych ziół (u mnie toskańskie)

10g oleju rzepakowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 190°C (grzanie góra-dół).

2. Odsączamy ciecierzycę z zalewy i płuczemy ją pod bierzącą wodą. Osuszamy papierowym ręcznikiem.

3. Wysypujemy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i mieszamy z przyprawami oraz olejem.

4. Wstawiamy ciecierzycę do piekarnika na 45 min. i obracamy ją 2 razy w trakcie pieczenia.

21/05/2020

Pieczona ciecierzyca

Macie ochotę przekąsić coś np. oglądając serial, ale nie chcecie, żeby była to paczka tłustych chipsów albo ciasteczka pełne pustych kalorii? Jeśli tak, to mam coś dla Was :)
Dzisiaj pokażę Wam przepis na pełnowartościową przekąskę - chrupiącą
pieczoną ciecierzycę.

Wystarczy wymieszać ciecierzycę z puszki z ulubionymi ziołami, podprażyć w piekarniku i chrupać do woli!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro