Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 2 porcje x 3 pieczarki

 

 

Składniki

 

6 większych pieczarek (ok. 60g każda)

1 op. serka grani (150g)

40g passaty pomidorowej

30g czerwonej papryki

szczypiorek

mieszanka włoskich ziół

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Usuwamy korzonki z pieczarek i faszerujemy je serkiem grani wymieszanym z passatą oraz przyprawami.

3. Kroimy paprykę w drobną kostkę, łączymy ją z poszatkowanym szczypiorkiem i posypujemy pieczarki.

4. Zapiekamy całość przez 20 min.

Serek grani odkryłam całkiem niedawno - to świetna i smaczna alternatywa dla serka wiejskiego,
który jem codziennie, więc mała odmiana raz na jakiś czas jest wskazana :) Ostatnio wpadłam na pomysł,
żeby spróbować go na ciepło i tak powstały
pieczarki z pomidorowym serkiem grani

Wyszło prosto, smacznie i lekko - w sam raz na dietetyczną przekąskę!

30/04/2021

Pieczarki z pomidorowym serkiem grani

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro