Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 2 porcje x 3 pieczarki
Składniki
6 większych pieczarek (ok. 60g każda)
1 op. serka grani (150g)
40g passaty pomidorowej
30g czerwonej papryki
szczypiorek
mieszanka włoskich ziół
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Usuwamy korzonki z pieczarek i faszerujemy je serkiem grani wymieszanym z passatą oraz przyprawami.
3. Kroimy paprykę w drobną kostkę, łączymy ją z poszatkowanym szczypiorkiem i posypujemy pieczarki.
4. Zapiekamy całość przez 20 min.
Serek grani odkryłam całkiem niedawno - to świetna i smaczna alternatywa dla serka wiejskiego,
który jem codziennie, więc mała odmiana raz na jakiś czas jest wskazana :) Ostatnio wpadłam na pomysł,
żeby spróbować go na ciepło i tak powstały pieczarki z pomidorowym serkiem grani.
Wyszło prosto, smacznie i lekko - w sam raz na dietetyczną przekąskę!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro