Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 1 porcja x 3 pieczarki

 

 

Składniki

 

3 większe pieczarki (ok. 60g każda)

100g serka wiejskiego wysokobiałkowego

30g kukurydzy z puszki

szczypiorek

sól ziołowa i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół). 

2. Kroimy korzonki pieczarek w drobną kostkę, a szczypiorek szatkujemy. Łączymy składniki z kukurydzą i serkiem.

3. Wnętrze pieczarek podsypujemy solą i pieprzem, układamy je na blaszce wyłożonej papierem zagłębieniami do góry i nakładamy do nich farsz.

4. Zapiekamy pieczarki przez 20 min.

01/11/2020

Pieczarki faszerowane serkiem wiejskim

Zostały mi w lodówce trzy samotne pieczarki i zupełnie nie miałam na nie pomysłu. Aż do momentu,
gdy przypomniało mi się, że pod wpływem temperatury serek wiejski robi się przyjemnie ciągnący. I wtedy wpadłam na pomysł
pieczarek faszerowanych serkiem wiejskim.
Efekt jest tak smaczny, że na pewno powtórzę ten eksperyment jeszcze nie raz, bo pożywna i niskokaloryczna przekąska to coś, co bardzo lubię :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro