Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 7 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
30g płatków owsianych
150g mleka (u mnie 0,5%)
50g malin
50g aquafaby
Wykonanie
1. Mielimy płatki na mąkę i dokładnie mieszamy z mlekiem.
2. Dodajemy maliny i gotujemy całość przez ok. 7 min. (do zgęstnienia).
3. Ubijamy aquafabę na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z owsianką.
Nigdy nie sądziłam, że woda po ciecierzycy może się do czegoś przydać, ale okazuje się, że aquafabę można ubić
jak kurze białko, stąd jest często wykorzystywana przez wegan. Postanowiłam więc zbadać temat
i przygotowałam piankową owsiankę malinową. Aquafaba spisała się na medal, bo owsianka wyszła puszysta
i smaczna, więc już mam w głowie pomysły na kolejne przepisy z jej wykorzystaniem :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro