Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
3 białka jaj (ok. 100g)
10g kleiku ryżowego
10g masła orzechowego (u mnie Go On)
5g orzechów ziemnych
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Łączymy w misce białka, kleik ryżowy i masło orzechowe.
3. Przekładamy je na rozgrzaną patelnię, zmniejszamy ogień i podsmażamy przez ok. 5 min. ciągle mieszają.
4. Podajemy piankę z orzechami ziemnymi*.
*Świetnie będzie też smakowała z musem owocowym :)
Miałam ostatnio kilka białek do wykorzystania, a że puchate omlety chwilowo mi się przejadły, to postanowiłam przygotować coś nieco innego, ale równie dobrego. Próby zakończyły się sukcesem, bo pianka orzechowa to deser, który mogę Wam polecić z czystym sumieniem! Nie dość, że jest banalnie prosty w przygotowaniu, to ma też bardzo przyjemną konsystencję i smak, a to wszystko ze sporą ilością białka i zdrowych tłuszczów :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro