Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

3 białka jaj (ok. 100g)

10g kleiku ryżowego

10g masła orzechowego (u mnie Go On)

5g orzechów ziemnych

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Łączymy w misce białka, kleik ryżowy i masło orzechowe.

3. Przekładamy je na rozgrzaną patelnię, zmniejszamy ogień i podsmażamy przez ok. 5 min. ciągle mieszają.

4. Podajemy piankę z orzechami ziemnymi*.

 

*Świetnie będzie też smakowała z musem owocowym :)

Miałam ostatnio kilka białek do wykorzystania, a że puchate omlety chwilowo mi się przejadły, to postanowiłam przygotować coś nieco innego, ale równie dobrego. Próby zakończyły się sukcesem, bo pianka orzechowa to deser, który mogę Wam polecić z czystym sumieniem! Nie dość, że jest banalnie prosty w przygotowaniu, to ma też bardzo przyjemną konsystencję i smak, a to wszystko ze sporą ilością białka i zdrowych tłuszczów :)

30/05/2021

Pianka orzechowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro