Czas przygotowania: 2 minuty

Czas smażenia: 3 minuty

Ilość: 5 porcji

 

 

Składniki

 

50g liści rzodkiewki

15g oliwy z oliwek

15g parmezanu

2 ząbki czosnku

10g nasion słonecznika

 

 

Wykonanie

 

1. Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze kielichowym i blendujemy je na gładką masę.

Przepis na pesto z liści rzodkiewki powstał w ramach polityki zero waste, którą staram się stosować na co dzień.
Tym bardziej nie umiem wytłumaczyć faktu, że do tej pory liście rzodkiewki lądowały u mnie w koszu...

A szkoda, bo taka pasta jest niezwykle wyrazista i świetnie podkreśla smak nie tylko kanapek,
ale też mięs, czy nawet zwykłej jajecznicy :)

06/04/2022

Pesto z liści rzodkiewki

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro