Czas przygotowania: 2 minuty
Czas smażenia: 3 minuty
Ilość: 5 porcji
Składniki
50g liści rzodkiewki
15g oliwy z oliwek
15g parmezanu
2 ząbki czosnku
10g nasion słonecznika
Wykonanie
1. Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze kielichowym i blendujemy je na gładką masę.
Przepis na pesto z liści rzodkiewki powstał w ramach polityki zero waste, którą staram się stosować na co dzień.
Tym bardziej nie umiem wytłumaczyć faktu, że do tej pory liście rzodkiewki lądowały u mnie w koszu...
A szkoda, bo taka pasta jest niezwykle wyrazista i świetnie podkreśla smak nie tylko kanapek,
ale też mięs, czy nawet zwykłej jajecznicy :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro