Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

15g mąki pszennej pełnoziarnistej

10g masła orzechowego

5g erytrolu

150g mleka (u mnie 0,5%)

10g orzechów ziemnych

 

 

Wykonanie

 

1. Na średnim ogniu zagotowujemy 100g mleka z erytrolem i masłem orzechowym.

2. W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę.

3. Gdy mleko zacznie wrzeć, wlewamy płyn z mąką i mieszamy aż do zgęstnienia (ok. 5 min.).

4. Posypujemy całość pokruszonymi orzechami.

Ostatnio testuję różne warianty domowych budyniów i nieźle się przy tym bawię, bo okazuje się,
że liczba wariantów smakowych jest niemal nieograniczona!
Na ten moment moim ulubionym deserem jest
pełnoziarnisty budyń orzechowy, który mogłabym
jeść na okrągło. A to wszystko w kilkanaście minut i bez chemii. Przekonajcie się sami!

05/12/2020

Pełnoziarnisty budyń orzechowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro