Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
15g mąki pszennej pełnoziarnistej
10g masła orzechowego
5g erytrolu
150g mleka (u mnie 0,5%)
10g orzechów ziemnych
Wykonanie
1. Na średnim ogniu zagotowujemy 100g mleka z erytrolem i masłem orzechowym.
2. W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę.
3. Gdy mleko zacznie wrzeć, wlewamy płyn z mąką i mieszamy aż do zgęstnienia (ok. 5 min.).
4. Posypujemy całość pokruszonymi orzechami.
Ostatnio testuję różne warianty domowych budyniów i nieźle się przy tym bawię, bo okazuje się,
że liczba wariantów smakowych jest niemal nieograniczona!
Na ten moment moim ulubionym deserem jest pełnoziarnisty budyń orzechowy, który mogłabym
jeść na okrągło. A to wszystko w kilkanaście minut i bez chemii. Przekonajcie się sami!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro