Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 4 placuszki
Składniki
20g mąki pszennej pełnoziarnistej
1 jajko
1/2 dojrzałego banana
30g borówek
30g chudego twarogu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Blendujemy mąkę, jajko i banana.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 kopiastej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
5. Podajemy je przełożone twarogiem zblendowanym z borówkami.
Ostatnio ciągle brakuje mi na wszystko czasu, więc dzień zaczynam najczęściej od łatwych
w przygotowaniu słodkich placków. Tym razem postawiłam na pełnoziarniste placuszki bananowe
- z prostym składem, bez cukru i zwyczajnie smaczne. Dzięki dodaniu banana są tak słodkie,
że świetnie sprawdzą się również jako zdrowy deser:)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro