Czas przygotowania: 10 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

120g chudego twarogu

1 jajko

60g mąki orkiszowej

5g erytrolu

150g skyru (u mnie skyr owocowy z Lidla 0% tłuszczu)

garść borówek

0,75 l wody

 

 

Wykonanie

 

1. Zagotowujemy w wodę garnku.

2. Zagniatamy dość lepkie ciasto z twarogu, jajka, mąki i erytrolu.

3. Formujemy z niego wałeczki i dzielimy nożem na kluski.

4. Wrzucamy je do wrzącej wody i gotujemy do momentu wypłynięcia na powierzchnię (ok. 5 min.).

5. Podajemy kluski ze skyrem i borówkami.

15/10/2020

Pełnoziarniste kluski leniwe

Zachciało mi się ostatnio klusek leniwych, ale tym razem postanowiłam przygotować je w maksymalnie
zdrowej wersji. W związku z tym, przyrządziłam
pełnoziarniste kluski leniwe.
Wyszło bardzo smacznie, a do tego kolorowo (dzięki skyrowi owocowemu oraz borówkom)
i co najważniejsze - sycąco! To świetna propozycja nie tylko na obiad, ale też pożywny posiłek do szkoły/pracy.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro