Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 4 gofry

 

 

Składniki

 

1 kostka naturalnego tofu

6og pszennej mąki pełnoziarnistej

20g erytrolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

100g truskawek

5g oleju kokosowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.

2. Blendujemy na gładką masę tofu z mąką, erytorlem, proszkiem do pieczenia i truskawkami.

3. Smażymy gofry przez ok. 5 min. i podajemy po lekkim wystygnięciu*.

 

*Jeśli nie poczekamy, to mogą się nam porozrywać.

03/06/2022

Pełnoziarniste gofry z tofu

Dawno nie jadłam gofrów, więc gdy w końcu zabrałam się za ich przygotowanie, postawiałam na mało klasyczną wersję, którą od dawna chciałam przetestować. Mowa o pełnoziarnistych gofrach z tofu,
czyli wegańskim pomyśle na pyszny deser bez dodatku cukru,
do których dodałam świeże truskawki. Wyszło pysznie - musicie ich koniecznie spróbować :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro