Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 4 gofry
Składniki
1 kostka naturalnego tofu
6og pszennej mąki pełnoziarnistej
20g erytrolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100g truskawek
5g oleju kokosowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.
2. Blendujemy na gładką masę tofu z mąką, erytorlem, proszkiem do pieczenia i truskawkami.
3. Smażymy gofry przez ok. 5 min. i podajemy po lekkim wystygnięciu*.
*Jeśli nie poczekamy, to mogą się nam porozrywać.
Dawno nie jadłam gofrów, więc gdy w końcu zabrałam się za ich przygotowanie, postawiałam na mało klasyczną wersję, którą od dawna chciałam przetestować. Mowa o pełnoziarnistych gofrach z tofu,
czyli wegańskim pomyśle na pyszny deser bez dodatku cukru,
do których dodałam świeże truskawki. Wyszło pysznie - musicie ich koniecznie spróbować :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro