Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Ilość: 12 kawałków (użyłam tortownicy o średnicy 25cm)
Składniki
2 szkl. drobno startej dyni (ok. 350g)
3 jajka
200g erytrolu
120g oleju
1 łyżeczka sody
250g pełnoziarnistej mąki pszennej
2 krople aromatu waniliowego
30g orzechów włoskich
10g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy jajka na puszystą masę, po czym na mniejszych obrotach miksera dodajemy erytrol, sodę, olej, aromat i mąkę.
3. Następnie łączymy ciasto łyżką z drobno pokrojonymi orzechami i dynią.
4. Przelewamy powstałą masę do tortownicy, posypujemy całość wiórkami i pieczemy przez ok. 45 min.
Jak co roku dostałam ogromną dynię od babci i jak co roku postanowiłam jej nie zmarnować!
Tak właśnie powstało pełnoziarniste ciacho dyniowe - zdrowa przekąska, która spokojnie może stać się Waszym drugim śniadaniem ;) Jedynym jego minusem jest to, że trzeba poświęcić dłuższą chwilę
na starcie na tarce sporej ilości dyni, ale zapewniam Was, że warto :D
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro