Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 12 bułeczek

 

 

Składniki

 

250g chudego twarogu

250g pełnoziarnistej mąki pszennej

2 jajka

40g erytrolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Zagniatamy ręcznie wszystkie składniki tworząc lepkie ciasto.

3. Formujemy 12 lekko spłaszczonych bułeczek.

4. Układamy bułeczki na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy je przez 30 min.

Potrzebowałam czegoś sycącego, a jednocześnie niezbyt kalorycznego na śniadanie, dlatego postanowiłam upiec pełnoziarniste bułeczki twarogowe. Oczywiście - jako fanka słodkich przepisów - postawiłam na ich słodką wersję. W połączeniu z kremowym serkiem i domowym dżemem dyniowym smakowały jak marzenie!

PS. Niech nie zmyli Was zdjęcie - to są kanapeczki, a nie przekrojone na pół jajko :P

08/11/2020

Pełnoziarniste bułeczki twarogowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro