Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 12 bułeczek
Składniki
250g chudego twarogu
250g pełnoziarnistej mąki pszennej
2 jajka
40g erytrolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Zagniatamy ręcznie wszystkie składniki tworząc lepkie ciasto.
3. Formujemy 12 lekko spłaszczonych bułeczek.
4. Układamy bułeczki na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy je przez 30 min.
Potrzebowałam czegoś sycącego, a jednocześnie niezbyt kalorycznego na śniadanie, dlatego postanowiłam upiec pełnoziarniste bułeczki twarogowe. Oczywiście - jako fanka słodkich przepisów - postawiłam na ich słodką wersję. W połączeniu z kremowym serkiem i domowym dżemem dyniowym smakowały jak marzenie!
PS. Niech nie zmyli Was zdjęcie - to są kanapeczki, a nie przekrojone na pół jajko :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro