Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 50 minut

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

20g masła (w temperaturze pokojowej)

80g ciastek kokosowych (u mnie Krakuski)

500g twarogu sernikowego (u mnie President)

2 jajka

80g erytrolu

1/2 op. malinowego budyniu bez cukru (20g)

1 łyżeczka soku z buraków

1/2 op. waniliowego budyniu bez cukru (20g)

1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

10g wiórków kokosowych

1 łyżeczka wody + 1 łyżeczka soku z buraka

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2.Ubijamy jajka na puszysto, po czym miksujemy je kolejno z 60g erytrolu i serem.

3. Dzielimy masę na 2 części. Jedną łączymy z budyniem malinowym i sokiem z buraka, a drugą z budyniem i ekstraktem waniliowym.

4. Na środek tortownicy kładziemy 2 łyżki różowej masy, na to 2 łyżki waniliowej masy i tak do wyczerpania składników.

5. Pieczemy sernik przez 50 min., po czym studzimy w lekko uchylonym piekarniku.

6. Ucieramy resztę erytrolu zmielonego na puder z wodą i sokiem z buraka. Polewamy sernik lukrem.

Pastelowy sernik zebra z kokosem nie powstałby, gdyby nie urodziny mojej koleżanki.
Chciałam osłodzić jej dzień czymś, co przygotuję sama. Cieszę się, że wyszedł tak pyszny i wyglądał tak dobrze,

bo z powodzeniem zastąpił tort. Takie cudo możecie oczywiście przygotować również bez żadnej okazji, bo świetnie sprawdzi się w każdych warunkach :)

22/03/2021

Pastelowy sernik zebra z kokosem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro