Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
20g masła (w temperaturze pokojowej)
80g ciastek kokosowych (u mnie Krakuski)
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
2 jajka
80g erytrolu
1/2 op. malinowego budyniu bez cukru (20g)
1 łyżeczka soku z buraków
1/2 op. waniliowego budyniu bez cukru (20g)
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
10g wiórków kokosowych
1 łyżeczka wody + 1 łyżeczka soku z buraka
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2.Ubijamy jajka na puszysto, po czym miksujemy je kolejno z 60g erytrolu i serem.
3. Dzielimy masę na 2 części. Jedną łączymy z budyniem malinowym i sokiem z buraka, a drugą z budyniem i ekstraktem waniliowym.
4. Na środek tortownicy kładziemy 2 łyżki różowej masy, na to 2 łyżki waniliowej masy i tak do wyczerpania składników.
5. Pieczemy sernik przez 50 min., po czym studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
6. Ucieramy resztę erytrolu zmielonego na puder z wodą i sokiem z buraka. Polewamy sernik lukrem.
Pastelowy sernik zebra z kokosem nie powstałby, gdyby nie urodziny mojej koleżanki.
Chciałam osłodzić jej dzień czymś, co przygotuję sama. Cieszę się, że wyszedł tak pyszny i wyglądał tak dobrze,
bo z powodzeniem zastąpił tort. Takie cudo możecie oczywiście przygotować również bez żadnej okazji, bo świetnie sprawdzi się w każdych warunkach :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro