Czas przygotowania: 3 minuty

Ilość: 1 porcja (wystarczy na 3-4 kanapki)

 

 

Składniki

 

1/2 op. marynowanego tofu (90g)

50g ciecierzycy z puszki

1/2 łyżeczki cząbru

szczypta soli

 

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę i podajemy z pieczywem/warzywami.

Jeśli lubicie najróżniejsze smarowidła kanapkowe, to pasta z tofu i ciecierzycy na pewno skradnie Wasze serca.

Przygotujecie ją w dosłownie kilka minut i gwarantuję Wam, że ten smak przypadnie Wam do gustu :)

Robotę robi tutaj głównie marynowane tofu, które sprawi, że całość ma wyrazisty, przyjemny smak (i dodatkowo trochę białka). A jeśli nie jesteście fanami kanapek, to taka pasta świetnie smakuje też ze świeżymi warzywami :)

18/05/2022

Pasta z tofu i ciecierzycy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro