Czas przygotowania: 3 minuty
Ilość: 1 porcja (wystarczy na 3-4 kanapki)
Składniki
1/2 op. marynowanego tofu (90g)
50g ciecierzycy z puszki
1/2 łyżeczki cząbru
szczypta soli
Wykonanie
1. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę i podajemy z pieczywem/warzywami.
Jeśli lubicie najróżniejsze smarowidła kanapkowe, to pasta z tofu i ciecierzycy na pewno skradnie Wasze serca.
Przygotujecie ją w dosłownie kilka minut i gwarantuję Wam, że ten smak przypadnie Wam do gustu :)
Robotę robi tutaj głównie marynowane tofu, które sprawi, że całość ma wyrazisty, przyjemny smak (i dodatkowo trochę białka). A jeśli nie jesteście fanami kanapek, to taka pasta świetnie smakuje też ze świeżymi warzywami :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro