Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 3 minuty
Ilość: 1 porcja (wystarczy na 2-3 kanapki)
Składniki
80g ciecierzycy z puszki
100g pieczarek
1/2 czerwonej cebuli
sól, pieprz ziołowy
1 łyżeczka majeranku
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Przez kilka minut podsmażamy na niej drobno pokrojone pieczarki i cebulę.
3. Całość doprawiamy, łączymy z przepłukaną na sitku ciecierzycą i blendujemy na gładką masę.
Potrzebowałam jakiejś szybkiej przekąski, a w lodówce miałam tylko napoczętą puszkę ciecierzycy, warzywa i kilka pieczarek. Okazało się, że to wystarczy, żeby zrobić pożywną pastę z ciecierzycy i pieczarek. Nie dość, że wyszło sycąco, to jeszcze zdrowo, bo ciecierzyca ma w sobie mnóstwo witamin i minerałów. U mnie wystąpiła w towarzystwie słupków warzyw, ale na pewno będzie też świetnie smakowała z pełnoziarnistym pieczywem :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro