Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 3 minuty

Ilość: 1 porcja (wystarczy na 2-3 kanapki)

 

 

Składniki

 

80g ciecierzycy z puszki

100g pieczarek

1/2 czerwonej cebuli

sól, pieprz ziołowy

1 łyżeczka majeranku

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Przez kilka minut podsmażamy na niej drobno pokrojone pieczarki i cebulę.

3. Całość doprawiamy, łączymy z przepłukaną na sitku ciecierzycą i blendujemy na gładką masę.

Potrzebowałam jakiejś szybkiej przekąski, a w lodówce miałam tylko napoczętą puszkę ciecierzycy, warzywa i kilka pieczarek. Okazało się, że to wystarczy, żeby zrobić pożywną pastę z ciecierzycy i pieczarek. Nie dość, że wyszło sycąco, to jeszcze zdrowo, bo ciecierzyca ma w sobie mnóstwo witamin i minerałów. U mnie wystąpiła w towarzystwie słupków warzyw, ale na pewno będzie też świetnie smakowała z pełnoziarnistym pieczywem :)

24/07/2020

Pasta z ciecierzycy i pieczarek

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro