Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 1 porcja (wystarczy na 2-3 kanapki)
Składniki
100g brokułów
100g ciecierzycy z puszki
1/3 czerwonej cebuli
sól i pieprz ziołowy
5g oliwy z oliwek
Wykonanie
1. Kroimy różyczki brokułu na mniejsze części i gotujemy je przez ok. 15 min. w osolonym wrzątku.
2. Blendujemy je na gładką masę z ciecierzycą odsączoną z zalewy, przyprawami i oliwą.
3. Mieszamy całość z drobno pokrojoną cebulą i podajemy z pieczywem/warzywami.
Raz na jakiś czas przygotowuję sobie smarowidła, które w połączeniu z warzywami lub pieczywem stanowią
świetną i wartościową przekąskę. Tym razem padło na pastę kanapkową z brokułów i ciecierzycy.
Połączenie smaków nie jest wcale oczywiste, ale gwarantuję, że smakuje rewelacyjnie!
Co więcej, zawiera sporą porcję białka oraz dawkę witamin i cennych mikroelementów.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro