Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 15 minut

Ilość: 1 porcja (wystarczy na 2-3 kanapki)

 

 

Składniki

 

100g brokułów

100g ciecierzycy z puszki

1/3 czerwonej cebuli

sól i pieprz ziołowy

5g oliwy z oliwek

 

 

Wykonanie

 

1. Kroimy różyczki brokułu na mniejsze części i gotujemy je przez ok. 15 min. w osolonym wrzątku.

2. Blendujemy je na gładką masę z ciecierzycą odsączoną z zalewy, przyprawami i oliwą.

3. Mieszamy całość z drobno pokrojoną cebulą i podajemy z pieczywem/warzywami.

Raz na jakiś czas przygotowuję sobie smarowidła, które w połączeniu z warzywami lub pieczywem stanowią
świetną i wartościową przekąskę. Tym razem padło na
pastę kanapkową z brokułów i ciecierzycy.
Połączenie smaków nie jest wcale oczywiste, ale gwarantuję, że smakuje rewelacyjnie!

Co więcej, zawiera sporą porcję białka oraz dawkę witamin i cennych mikroelementów.

29/09/2020

Pasta kanapkowa z brokułów i ciecierzycy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro