Czas przygotowania: 15 minut

Czas gotowania: 20 minut

Ilość: 2 porcje (każda wystarczy na 3-4 kanapki)

 

 

Składniki

 

300g bobu

10g ziaren słonecznika

180g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 ząbek czosnku

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy bób na parze do miękkości (ok. 20 min.) i obieramy go z łupinek (powinno Wam zostać ok. 190g bobu).

2. Mieszamy bób z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Blendujemy całość na gładką masę*.

3. Mieszamy łyżką pastę z ziarnami słonecznika.

 

*Najlepszy będzie do tego blender o dużej mocy.

Czas na kolejny przepis z cyklu smarowideł! Poznajcie prostą pastę kanapkową z bobu.
Jest ona nie tylko smaczna, ale też zdrowa, bo bób zawiera dużo białka i błonnika (co szczególnie ucieszy osoby będące na diecie). Dodatkowo, bób działa uspokajająco i podnosi naszą odporność, więc warto,
aby pojawiał się w naszej diecie jak najczęściej!

13/05/2020

Pasta kanapkowa z bobu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro