Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 20 minut
Ilość: 2 porcje (każda wystarczy na 3-4 kanapki)
Składniki
300g bobu
10g ziaren słonecznika
180g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 ząbek czosnku
Wykonanie
1. Gotujemy bób na parze do miękkości (ok. 20 min.) i obieramy go z łupinek (powinno Wam zostać ok. 190g bobu).
2. Mieszamy bób z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Blendujemy całość na gładką masę*.
3. Mieszamy łyżką pastę z ziarnami słonecznika.
*Najlepszy będzie do tego blender o dużej mocy.
Czas na kolejny przepis z cyklu smarowideł! Poznajcie prostą pastę kanapkową z bobu.
Jest ona nie tylko smaczna, ale też zdrowa, bo bób zawiera dużo białka i błonnika (co szczególnie ucieszy osoby będące na diecie). Dodatkowo, bób działa uspokajająco i podnosi naszą odporność, więc warto,
aby pojawiał się w naszej diecie jak najczęściej!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro