Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 8 minut
Ilość: 1 porcja (wystarczy na 2-3 kanapki)
Składniki
2 jajka
15g parmezanu
20g skyru
sól ziołowa
Wykonanie
1. Gotujemy jajka na twardo. Po ostygnięciu usuwamy z nich 1 żółtko, a resztę blendujemy na gładką masę z serem, skyrem i solą.
2. Podajemy ze świeżym pieczywem i warzywami.
Miałam ostatnio ugotowane dwa jajka na twardo i ochotę na jakieś dobre, a przy okazji wartościowe smarowidło.
Zajrzałam do lodówki i w moje ręce wpadł parmezan...
Tak właśnie powstała pasta jajeczno-serowa.
Kanapki z jej użyciem smakowały bosko - były pyszne i sycące, więc na śniadanie w sam raz :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro