Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 8 minut

Ilość: 1 porcja (wystarczy na 2-3 kanapki)

 

 

Składniki

 

2 jajka

15g parmezanu

20g skyru

sól ziołowa

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy jajka na twardo. Po ostygnięciu usuwamy z nich 1 żółtko, a resztę blendujemy na gładką masę z serem, skyrem i solą.

2. Podajemy ze świeżym pieczywem i warzywami.

Miałam ostatnio ugotowane dwa jajka na twardo i ochotę na jakieś dobre, a przy okazji wartościowe smarowidło.

Zajrzałam do lodówki i w moje ręce wpadł parmezan...
Tak właśnie powstała
pasta jajeczno-serowa.

Kanapki z jej użyciem smakowały bosko - były pyszne i sycące, więc na śniadanie w sam raz :)

04/06/2021

Pasta jajeczno-serowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro