Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 8 minut
Ilość: 1 porcja (wystarczy na 2-3 kanapki)
Składniki
2 jajka
1/2 awokado (ok. 100g)
1 ząbek czosnku
pieprz i sól
Wykonanie
1. Gotujemy jajka na twardo. Po ostygnięciu kroimy je w drobniutką kostkę.
2. Rozgniatamy jajka widelcem razem z plastrami obranego awokado, startym na tarce czosnkiem i przyprawami.
3. Podajemy ze świeżym pieczywem i warzywami.
Ostatnio odkryłam chleb sojowy - wilgotny i najeżony pestkami, a do tego z niewielką ilością węglowodanów.
Po wędliny sięgam bardzo rzadko, dlatego wpadłam na pomysł, żeby przygotować do niego ciekawą pastę kanapkową. Zrobiłam przegląd lodówki i tak powstała pasta jajeczna z awokado - smaczna, sycąca i kolorowa. Tak mi posmakowała, że na pewno zagości na moim stole jeszcze nie raz :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro