Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 8 minut

Ilość: 1 porcja (wystarczy na 2-3 kanapki)

 

 

Składniki

 

2 jajka

1/2 awokado (ok. 100g)

1 ząbek czosnku

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy jajka na twardo. Po ostygnięciu kroimy je w drobniutką kostkę.

2. Rozgniatamy jajka widelcem razem z plastrami obranego awokado, startym na tarce czosnkiem i przyprawami.

3. Podajemy ze świeżym pieczywem i warzywami.

Ostatnio odkryłam chleb sojowy - wilgotny i najeżony pestkami, a do tego z niewielką ilością węglowodanów.
Po wędliny sięgam bardzo rzadko, dlatego wpadłam na pomysł, żeby przygotować do niego ciekawą pastę kanapkową. Zrobiłam przegląd lodówki i tak powstała
pasta jajeczna z awokado - smaczna, sycąca i kolorowa. Tak mi posmakowała, że na pewno zagości na moim stole jeszcze nie raz :)

27/01/2021

Pasta jajeczna z awokado

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro