Czas przygotowania: 15 minut

Czas duszenia: 40 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g rosbefu

1 czerwona cebula

1 ząbek czosnku

3 łyżki koncentratu pomidorowego

60g czerwonej papryki

60g żółtej papryki

150g kaszy gryczanej

pieprz i sól

1 łyżeczka słodkiej papryki

3/4l wody

 

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Kroimy mięso w grubą kostkę, cebulę w pióra, a czosnek przeciskamy przez praskę.

3. Podsmażamy przez chwilę cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso i smażymy aż do zmiany koloru (ok. 10 min.).

4. Zalewamy mięso wodą, dodajemy koncentrat i przyprawy. Dusimy całość na średnim ogniu przez 20 min., a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.

5. Dusimy danie jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie (ok. 10 min.).

6. W międzyczasie gotujemy kaszę na sypko i odstawiamy ją na bok.

7. Podajemy mięso z kaszą.

Od jakiegoś czasu staram się jeść różne rodzaje mięs, bo popadanie w skrajności nie jest dobre i jedzenie kurczaka przez przez 7 dni w tygodniu nie jest spełnieniem moich marzeń.
Co więcej, inne rodzaje mięs mają do zaoferowania mnóstwo potrzebnych organizmowi składników.
Dlatego z radością przygotowałam aromatyczny
paprykowy gulasz wołowy z rostbefu.

23/03/2020

Paprykowy gulasz wołowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro