Czas przygotowania: 15 minut
Czas duszenia: 40 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g rosbefu
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
60g czerwonej papryki
60g żółtej papryki
150g kaszy gryczanej
pieprz i sól
1 łyżeczka słodkiej papryki
3/4l wody
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy mięso w grubą kostkę, cebulę w pióra, a czosnek przeciskamy przez praskę.
3. Podsmażamy przez chwilę cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso i smażymy aż do zmiany koloru (ok. 10 min.).
4. Zalewamy mięso wodą, dodajemy koncentrat i przyprawy. Dusimy całość na średnim ogniu przez 20 min., a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.
5. Dusimy danie jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie (ok. 10 min.).
6. W międzyczasie gotujemy kaszę na sypko i odstawiamy ją na bok.
7. Podajemy mięso z kaszą.
Od jakiegoś czasu staram się jeść różne rodzaje mięs, bo popadanie w skrajności nie jest dobre i jedzenie kurczaka przez przez 7 dni w tygodniu nie jest spełnieniem moich marzeń.
Co więcej, inne rodzaje mięs mają do zaoferowania mnóstwo potrzebnych organizmowi składników.
Dlatego z radością przygotowałam aromatyczny paprykowy gulasz wołowy z rostbefu.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro