Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 2 porcje x 2 połówki papryki

 

 

Składniki

 

2 op. naturalnego tofu (2 x 180g)

1 duża łyżka przyprawy do chili con carne

1/2 czerwonej cebuli (ok. 30g)

30g kukurydzy z puszki

2 mniejsze papryki (po wydrążeniu ok. 150g każda)

80g passaty pomidorowej

150g pieczarek

100g czerwonej fasolki z puszki

 

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (termoobieg).

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Podsmażamy na niej (przez ok. 5 min.) drobno poszatkowaną cebulę, pokrojone w plastry pieczarki i obtoczone w przyprawie kostki tofu.

3. Łączymy je z fasolką, kukurydzą i passatą.

4. Kroimy papryki wzdłuż i usuwamy z nich gniazda nasienne, a następnie wypełniamy farszem.

5. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez ok. 20 min.

03/07/2021

Papryka faszerowana meksykańskim tofu

Bardzo lubię kuchnię meksykańską i paprykę z zapiekanym nadzieniem. Postanowiłam więc połączyć
moje dwie wielkie miłości i przyrządziłam
paprykę faszerowaną meksykańskim tofu.
Nie dość, że wyszło mega smacznie aromatycznie, to do tego zupełnie bezmięsnie, ale nadal pożywnie.
Jesteście ciekawi efektu? No to do dzieła! :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro