Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 2 porcje x 2 połówki papryki
Składniki
2 op. naturalnego tofu (2 x 180g)
1 duża łyżka przyprawy do chili con carne
1/2 czerwonej cebuli (ok. 30g)
30g kukurydzy z puszki
2 mniejsze papryki (po wydrążeniu ok. 150g każda)
80g passaty pomidorowej
150g pieczarek
100g czerwonej fasolki z puszki
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (termoobieg).
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Podsmażamy na niej (przez ok. 5 min.) drobno poszatkowaną cebulę, pokrojone w plastry pieczarki i obtoczone w przyprawie kostki tofu.
3. Łączymy je z fasolką, kukurydzą i passatą.
4. Kroimy papryki wzdłuż i usuwamy z nich gniazda nasienne, a następnie wypełniamy farszem.
5. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez ok. 20 min.
Bardzo lubię kuchnię meksykańską i paprykę z zapiekanym nadzieniem. Postanowiłam więc połączyć
moje dwie wielkie miłości i przyrządziłam paprykę faszerowaną meksykańskim tofu.
Nie dość, że wyszło mega smacznie aromatycznie, to do tego zupełnie bezmięsnie, ale nadal pożywnie.
Jesteście ciekawi efektu? No to do dzieła! :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro