Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
1 jajko
1 białko jaja
30g świeżego szpinaku baby
10g mąki owsianej
10g startego parmezau
pieprz i sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Blendujemy jajka z rukolą, mąką, serem i przyprawami.
3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Kiedyś przygotowałam naleśniki z rukoli, więc zupełnie nie wiem,
dlaczego nie wpadłam wtedy na pomysł bardziej oczywisty...
Owsiany omlet o smaku rukoli nie tylko wygląda apetycznie, ale też jest pyszny, a dodatek parmezanu sprawia, że ma przyjemnie chrupiącą skorupkę :) Taka pozycja na lekką przekąskę sprawdzi się w sam raz!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro