Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

1 jajko

1 białko jaja

30g świeżego szpinaku baby

10g mąki owsianej

10g startego parmezau

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Blendujemy jajka z rukolą, mąką, serem i przyprawami.

3. Wylewamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

Kiedyś przygotowałam naleśniki z rukoli, więc zupełnie nie wiem,
dlaczego nie wpadłam wtedy na pomysł bardziej oczywisty...

Owsiany omlet o smaku rukoli nie tylko wygląda apetycznie, ale też jest pyszny, a dodatek parmezanu sprawia, że ma przyjemnie chrupiącą skorupkę :) Taka pozycja na lekką przekąskę sprawdzi się w sam raz!

17/01/2022

Owsiany omlet o smaku rukoli

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro