Czas przygotowania: 2 minuty
Czas gotowania: 8 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
30g płatków owsianych (u mnie błyskawiczne)
150g mleka (u mnie 0,5%)
30g marchewki
30g jabłka
5g rodzynek
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu
Wykonanie
1. Do rondelka wlewamy mleko. Dodajemy rodzynki, starte na tarce jabłko i marchewkę oraz przyprawy.
2. Gdy całość zacznie wrzeć (ok. 2 min), wsypujemy płatki i gotujemy przez kolejne 6 min. często mieszając.
Przejadła się Wam klasyczna owsianka? Nic nie szkodzi, bo istnieje mnóstwo dodatków,
które znacząco wzbogacą jej smak. U mnie ostatnio króluje owsianka marchewkowo-jabłkowa
- naturalnie słodka, pachnąca cynamonem i dająca olbrzymi zastrzyk energii!
Jest tak dobra, że spokojnie możecie ją przygotować na deser :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro