Czas przygotowania: 2 minuty

Czas gotowania: 8 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

30g płatków owsianych (u mnie błyskawiczne)

150g mleka (u mnie 0,5%)

30g marchewki

30g jabłka

5g rodzynek

1/2 łyżeczki cynamonu

szczypta kardamonu

 

 

Wykonanie

 

1. Do rondelka wlewamy mleko. Dodajemy rodzynki, starte na tarce jabłko i marchewkę oraz przyprawy.

2. Gdy całość zacznie wrzeć (ok. 2 min), wsypujemy płatki i gotujemy przez kolejne 6 min. często mieszając.

Przejadła się Wam klasyczna owsianka? Nic nie szkodzi, bo istnieje mnóstwo dodatków,
które znacząco wzbogacą jej smak.
U mnie ostatnio króluje owsianka marchewkowo-jabłkowa
- naturalnie słodka, pachnąca cynamonem i dająca olbrzymi zastrzyk energii!

Jest tak dobra, że spokojnie możecie ją przygotować na deser :)

03/01/2021

Owsianka marchewkowo-jabłkowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro