Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 3 placuszki
Składniki
30g mąki owsianej
1 jajko
1/2 małęgo jabłka (ok. 50g)
100g skyru
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Ścieramy obrane jabłko na tarce.
3. Łączymy skyr z cynamonem i kardamonem.
4. Mieszamy łyżką mąkę, jajko i jabłko do uzyskania dość gęstej masy.
5. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
6. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
7. Podajemy je z cynamonowym skyrem.
Dawno nie jadłam racuchów, więc gdy tylko w moje ręce wpadły pierwsze papierówki,
wiedziałam, że prędzej czy później je przygotuję :)
Chciałam jednak, żeby bardziej wartościowe niż klasyczna odmiana tych popularnych placków,
dlatego upichciłam puszyste owsiane racuchy z jabłkami i wyszło pysznie!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro