Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 4 większe placuszki

 

 

Składniki

 

30g mąki owsianej

50g mleka
(u mnie 0,5%)

1 jajko

10g migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Siekamy migdały na mniejsze części.

3. Mieszamy wszystkie składniki z 1/2 migdałów.

4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień i posypujemy placuszki resztą migdałów.

5. Smażymy je na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron i chrupiemy :)

W jedzeniu bardzo ważny jest dla mnie jego wygląd.
Jem oczami, więc lubię dania, które apetycznie wyglądają. Jeszcze bardziej lubię, gdy danie np. chrupie.

Owsiane placuszki z migdałami spełniają oba te warunki, a do tego są bardzo proste
w przygotowaniu, więc można je przyrządzić nawet będąc w biegu.

08/03/2020

Owsiane placuszki z migdałami

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro