Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 4 większe placuszki
Składniki
30g mąki owsianej
50g mleka
(u mnie 0,5%)
1 jajko
10g migdałów
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Siekamy migdały na mniejsze części.
3. Mieszamy wszystkie składniki z 1/2 migdałów.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień i posypujemy placuszki resztą migdałów.
5. Smażymy je na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron i chrupiemy :)
W jedzeniu bardzo ważny jest dla mnie jego wygląd.
Jem oczami, więc lubię dania, które apetycznie wyglądają. Jeszcze bardziej lubię, gdy danie np. chrupie.
Owsiane placuszki z migdałami spełniają oba te warunki, a do tego są bardzo proste
w przygotowaniu, więc można je przyrządzić nawet będąc w biegu.
Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!
Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)
Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.
Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro