Czas przygotowania: 3 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
30g mąki owsianej
50g skyru
1 jajko
5g erytrolu
150g skyru owocowego (u mnie malinowy z Lidla 0% tłuszczu)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
3. Zmniejszamy ogień i wykładamy masę na patelnię - po 1/2 łyżeczki na 1 "płatka".*
4. Gdy placuszki się zetną (ok. 3 min.), obracamy je na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 2 min.**
5. Podajemy placuszki ze skyrem.
* Staramy się, aby placuszki były podobnej wielkości.
** Ja smażyłam "płatki" w 2 turach, ale wszystko zależy od wielkości patelni :)
Ostatnio byłam zasypywana zdjęciami mini placuszków występujących w roli płatków śniadaniowych.
Początkowo myślałam, że to bezsensowny (ale kuszący wyglądem) wymysł, ale gdy sama zrobiłam
owsiane pancake cereals, szybko zmieniałam zdanie! Jest to bardzo miła odmiana dla zwykłych płatków lub placków, która wbrew pozorom, nie wymaga wcale dużo wysiłku, więc na pewno będę wracała do tego przepisu!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro