Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 4 gofry
Składniki
2og mąki owsianej
10g waniliowego budyniu bez cukru
2 białka jaj (ok. 66g)
5g erytrolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5g oleju kokosowego
30g chudego twarogu
30g skyru
30g malin
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.
2. Rozgniatamy widelcem twaróg, skyr i maliny.
2. Ubijamy białka na sztywno, a następnie miksujemy je z mąką, proszkiem budyniowym, erytrolem i proszkiem do pieczenia.
3. Smażymy gofry przez ok. 5 min. i podajemy je z serkiem malinowym.
Miałam ostatnio ochotę na słodkie owocowe śniadanie i wpadłam na pyszny pomysł!
Owsiane gofry na białkach z serkiem malinowym skradły moje serce :)
Przygotowałam je w dosłownie 10 minut z kilku prostych składników, więc spokojnie mogę je polecić
nawet osobom zabieganym. Na pewno nie pożałujecie!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro