Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość: 6 babeczek
Składniki
60gł płatków owsianych zmielonych na mąkę
1 jajko
30g masła orzechowego (u mnie crunchy Go On)
20g erytrolu
150g truskawek
10g płatków migdałów
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Łączymy łyżką mąkę owsianą, masło orzechowe, erytrol, pokrojone w ćwiartki truskawki i proszek do pieczenia.
3. Przekładamy masę do foremek i posypujemy muffinki płatkami migdałów.
4. Pieczemy babeczki przez ok. 30 min.
Przepis na owsiane babeczki z masłem orzechowym i truskawkami jest tak prosty,
że aż sama byłam w szoku, że tak szybko je przygotowywałam :P Co więcej, ich smak zupełnie tego nie sugeruje,
bo są przepyszne, a przy tym lekkie, mega zdrowe i mają niski indeks glikemiczny :)
Miałam zabrać kilka sztuk do pracy, ale były tak dobre, że zjadłam je tuż po wyjęciu z piekarnika...
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro