Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 30 minut

Ilość: 6 babeczek

 

Składniki

 

60gł płatków owsianych zmielonych na mąkę

1 jajko

30g masła orzechowego (u mnie crunchy Go On)

20g erytrolu

150g truskawek

10g płatków migdałów

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Łączymy łyżką mąkę owsianą, masło orzechowe, erytrol, pokrojone w ćwiartki truskawki i proszek do pieczenia.

3. Przekładamy masę do foremek i posypujemy muffinki płatkami migdałów.

4. Pieczemy babeczki przez ok. 30 min.

Przepis na owsiane babeczki z masłem orzechowym i truskawkami jest tak prosty,
że aż sama byłam w szoku, że tak szybko je przygotowywałam :P
Co więcej, ich smak zupełnie tego nie sugeruje,
bo są przepyszne, a przy tym lekkie, mega zdrowe i mają niski indeks glikemiczny :)
Miałam zabrać kilka sztuk do pracy, ale były tak dobre, że zjadłam je tuż po wyjęciu z piekarnika...

04/05/2023

Owsiane babeczki z masłem orzechowym i truskawkami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro