Czas przygotowania: 15 minut
Czas chłodzenia: 4 godziny
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
400g skyru (w temperaturze pokojowej)
200g homogenizowanego serka waniliowego (w temperaturze pokojowej)
2 galaretki owocowe w proszku
40g bezcukrowych biszkoptów
300ml + 150ml wrzątku
Wykonanie
1. Rozpuszczamy 1,5 op. galaretki w 300ml wody. Gdy przestygnie, łączymy ją ze skyrem i odstawiamy do lekkiego stężenia (ok. 1h).
2. W międzyczasie wykładamy spód tortownicy biszkoptami, po czym wylewamy na niego masę i chłodzimy przez 1,5h.
3. Rozpuszczamy 0,5 op. galaretki w pozostałej wodzie, blendujemy ją z borówkami i też odstawiamy do lekkiego stężenia (ok. 1,5h).
4. Wylewamy masę borówkową na zwartą masę serową i chłodzimy całość przez kolejne 1,5h.
Mamy grudzień, ale czy to znaczy, że musimy teraz jeść tylko pierniki i rozgrzewające zupy?
Pomimo ich niewątpliwego uroku uważam, że wcale nie!
Dlatego, gdy naszła mnie ochota na owocowy skyrnik na zimno, nie przejęłam się pogodą za oknem, tylko przystąpiłam do dzieła. Nie wymagało to ode mnie wiele pracy, a wyszło lekko i smacznie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro