Czas przygotowania: 1,5 godziny
Czas chłodzenia: 3 godziny
Ilość: 4 serniczki
Składniki
150g truskawek
150g borówek
100g malin
20g żelatyny
500g twarogu sernikowego (u mnie President)
60g erytrolu
220g wrzącej wody
Wykonanie
1. Rozpuszczamy 5g żelatyny w 30g wrzątku i studzimy.
2. Blendujemy truskawki z 150g twarogu i 15g erytrolu. Dodajemy żelatynę i przelewamy do kubeczków*. Chłodzimy przez 30 min.
3. Powtarzamy pkt. 1. Blendujemy 200g twarogu z 15g erytrolu i dodajemy żelatynę. Wlewamy do kubeczków. Chłodzimy przez 30 min.
4. Powtarzamy pkt. 1. Blendujemy 150g twarogu z borówkami, 15g erytrolu i żelatyną. Wlewamy do kubeczków. Chłodzimy przez kolejne 30 min.
5. Powtarzamy pkt. 1. Blendujemy maliny z resztą erytrolu i wrzątku. Wlewamy do kubeczków.
6. Chłodzimy serniczki przez 3h.
*Możecie obłożyć brzegi dużego talerza np. bananami i poopierać o nie kubeczki tak, żeby wlewać masę pod kątem.
Nie będę czarować - owocowy serniczek na zimno będzie wymagał od Was trochę cierpliwości,
ale obiecuję Wam, że warto poczekać! Ten przepis sprawdzi się nie tylko, gdy najdzie Was ochota na słodki,
ale nietuczący deser, ale też zachwyci Waszych gości!
A wszystko dzięki temu, że taki deser aż chce się zjeść oczami!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro